Monday, September 26, 2016

Λαμπρά εγκαίνια της νέας πτέρυγας του campus του Μητροπολιτικού Κολλεγίου παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας

Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα και παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του κεντρικού campus του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο Μαρούσι. 2.500 m² προστέθηκαν στο υφιστάμενο campus, το οποίο φτάνει πλέον συνολικά τα 13.000 m² αποτελώντας το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο campus ιδιωτικού Κολλεγίου στην Αθήνα. Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, συνεπές στο αναπτυξιακό του σχέδιο, συνεχίζει να επενδύει στην εκπαίδευση με ίδια κεφάλαια, προσφέροντας σε χιλιάδες φοιτητές ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον εφάμιλλο των  Πανεπιστημίων του εξωτερικού.

Η βραδιά σηματοδοτήθηκε από την επίσημη έναρξη της διεθνούς δραστηριότητας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, με την επίσημη αναγγελία της αδελφοποίησής του με το παγκοσμίου φήμης “Peter the Great” St Petersburg Polytechnic University, στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους Ελληνορωσικής Φιλίας «2016-Η Ελλάδα στη Ρωσία», με την υπογραφή Συμφώνου Αδελφοποίησης μεταξύ των δύο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους Βουλευτές, Πρέσβεις, Επιχειρηματίες, άνθρωποι του πνεύματος, της Τέχνης και του Πολιτισμού, ακαδημαϊκό προσωπικό, φοιτητές και πλήθος κόσμου, ενώ επίτιμοι προσκεκλημένοι ήταν οι Πρυτάνεις και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη πέντε διακεκριμένων Πανεπιστημίων της Μ.Βρετανίας, με τα οποία συνεργάζεται το Μητροπολιτικό Κολλέγιο.

Ο κος Κωνσταντίνος Ροδόπουλος, Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου, στον εναρκτήριο λόγο του τόνισε ότι «σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο για τον τόπο, το Μητροπολιτικο Κολλέγιο επενδύει σε ένα νέο όραμα με στόχο την αναβάθμιση της εκπαίδευσης στην χώρα. Εκτός από τα επίσημα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεών μας, απόψε εγκαινιάζουμε και μια νέα φιλοσοφία εκπαίδευσης. Στόχος μας είναι να αποτελέσουμε το εκπαιδευτικό κέντρο μεταξύ ανατολής και δύσης και, μέσα από τις νέες μας συνεργασίες, θεωρούμε ότι το έχουμε πετύχει σε ένα βαθμό. Για να υπάρξει ανάπτυξη στον τόπο, οφείλουμε να επενδύουμε σταθερά στην προοπτική, στο μέλλον. Και εμείς, έχουμε λάβει την απόφαση να συνεχίσουμε να επενδύουμε, γιατί έχουμε όραμα για τον τόπο μας και για την εκπαίδευση των νέων που αποτελούν το μέλλον αυτής της χώρας».

Στην ομιλία του, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης ευχαρίστησε το Μητροπολιτικό Κολλέγιο για την πολύτιμη συμβολή και συνεισφορά του στο έργο του Δήμου, προσφέροντας εξαιρετικές προοπτικές στους νέους να φοιτήσουν σε ένα ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης υψηλών προδιαγραφών, το οποίο καινοτομεί και πρωτοπορεί αναπτύσσοντας διεθνείς συνεργασίες υψίστης σημασίας. Με αυτόν τον τρόπο, συμβάλλει στην παραμονή του πιο δραστήριου τμήματος πολιτών στην Ελλάδα.

Επίτιμος προσκεκλημένος ήταν ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου της Αγίας Πετρούπολης, Professor Andrei Rudskoi, ο οποίος ανέφερε ότι «Και οι δύο χώρες παίζουν κρίσιμο ρόλο στη διαμόρφωση των εκπαιδευτικών στάνταρντ των νέων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης. Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα υπογράψαμε με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο μνημόνιο συνεργασίας, με γνώμονα τη διεθνοποίηση της εκπαίδευσης και στόχο το μέγιστο όφελος για τους φοιτητές και το ακαδημαϊκό προσωπικό των δύο ιδρυμάτων».

Τις ομιλίες έκλεισε ο Καθηγητής Ντίνος Αρκουμάνης, τέως Αντιπρύτανης του City University of London και Πρόεδρος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές της βραδιάς ήταν η απονομή υποτροφιών σπουδών προς τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ». Τις υποτροφίες απένειμε στην κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Πρόεδρο του Συλλόγου και Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της Unesco, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, κα Καλλιόπη Ροδοπούλου.       

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στις νέες εγκαταστάσεις του ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ.









 



























Location: Athens, Greece