Friday, June 14, 2019

Συνεργασία Μητροπολιτικού Κολλεγίου με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Μαλαισίας για την οργάνωση focus group με επαγγελματίες του κλάδου τροφίμων


foodi
Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο συμμετέχει στο πρόγραμμα Erasmus+ KA2 για την Ανάπτυξη ικανοτήτων στον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης: «FOODI: Master Πρόγραμμα (MSc) στην Επεξεργασία και Καινοτομία Τροφίμων», όπου πανεπιστήμια και ινστιτούτα ΕΕΚ από την Ευρώπη στοχεύουν να μεταφέρουν τις γνώσεις τους σε αντίστοιχα πανεπιστήμια και ινστιτούτα ΕΕΚ στη Μαλαισία, την Καμπότζη και την Ταϊλάνδη στον τομέα της βιομηχανίας τροφίμων. Ο απώτερος στόχος του έργου είναι η δημιουργία ενός νέου προγράμματος Master στον τομέα της καινοτομίας και της τεχνολογίας τροφίμων.
Στο πλαίσιο αυτό, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο έχει στόχο να εντοπίσει τα τρέχοντα προγράμματα ΕΕΚ στην καινοτομία των τροφίμων στις συμμετέχουσες χώρες της Ασίας και να συνδράμει στη δημιουργία νέων καινοτόμων προγραμμάτων ΕΕΚ που θα καλύψουν τις τρέχουσες ελλείψεις δεξιοτήτων στον επαγγελματικό κλάδο της βιομηχανίας τροφίμων.
Το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας της Μαλαισίας, υπό την καθοδήγηση του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, διοργάνωσε focus groups με εκπροσώπους της βιομηχανίας τροφίμων. Ορισμένα από τα συμπεράσματα που εντοπίστηκαν, επικεντρώθηκαν στα τρέχοντα κενά δεξιοτήτων στον τομέα καθώς και στην αναγκαιότητα δεξιοτήτων όπως η επικοινωνία, η ομαδική εργασία και οι επιχειρηματικές δεξιότητες που περιλαμβάνουν κίνητρα, και καινοτομία είναι καίριας σημασίας για το χώρο της τεχνολογίας τροφίμων.
Πλέον είναι σειρά των πανεπιστημίων από την Καμπότζη και την Ταϊλάνδη να προχωρήσουν στα focus groups και να χαρτογραφήσουν την τρέχουσα κατάσταση της βιομηχανίας τροφίμων.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο FOODI, μπορείτε να επισκεφθείτε τη διεύθυνση: https://www.foodi-project.eu/