Thursday, June 13, 2019

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στο Education Festival 2017


skywalker aivazidisΤο Μητροπολιτικό Κολλέγιο συμμετείχε στο Education Festival 2017 που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 8-9 Σεπτεμβρίου στο Divani Caravel από το Skywalker.gr. Πρόκειται για μία απόπειρα χαρτογράφησης του τοπίου της δευτεροβάθμιας και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα σήμερα, με σκοπό την ανάδειξη των εγχώριων σπουδών ως συνειδητής και πρώτης επιλογής, με βάση όσα προσφέρει ο ιδιωτικός και ο δημόσιος χώρος της εκπαίδευσης στην Ελλάδα σήμερα.
Στο πλαίσιο των σεμιναρίων που προσέφερε το φεστιβάλ στο επισκεπτικό κοινό, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διοργάνωσε εκπαιδευτικό Workshop με τίτλο «Ανακαλύπτοντας τις επαγγελματικές δεξιότητες της επόμενης δεκαετίας» και εισηγητή τον κ. Βασίλη Αϊβαζίδη, Καθηγητή του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, Σύμβουλο Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού & Λειτουργό Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Σταδιοδρομίας. Το Workshop παρακολούθησε πληθώρα νέων, με θερμό ενδιαφέρον για σπουδές μετά το Λύκειο, και εστίασε στις ακόλουθες θεματικές:
• Παράγοντες που θα διαμορφώσουν το τοπίο της αγοράς
• Αναγνώριση των απαραίτητων δεξιοτήτων που πρέπει να διαθέτουν οι εργαζόμενοι
• Τρόποι ανάπτυξης των συγκεκριμένων δεξιοτήτων.
Επιπλέον, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είχε παρουσία στον εκθεσιακό χώρο, όπου οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε άμεση επαφή και να ενημερωθούν πλήρως για τα περισσότερα από 50 διαφορετικά προγράμματα σπουδών που προσφέρει, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.