Thursday, June 13, 2019

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης στηρίζει το φιλανθρωπικό σκοπό της Χ.Α.Ν.Θ.


XANTH NEWSΛίγο πριν την επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης στήριξε τη χριστουγεννιάτικη, φιλανθρωπική εκδήλωση της Χ.Α.Ν.Θ., η οποία θα πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό κτίριο της οδού Ν. Γερμανού στη Θεσαλλονίκη. Πρόκειται για ένα γιορτινό μπουφέ με διάφορα εδέσματα, τα έσοδα του οποίου διατέθηκαν για την ενίσχυση του Ταμείου Υποτροφιών της Χ.Α.Ν.Θ.
Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης προσέφερε, για το φιλανθρωπικό σκοπό της εκδήλωσης, το καινοτόμο διατροφικό προϊόν My Boukitsa, αποτέλεσμα έρευνας ακαδημαϊκών και φοιτητών του Τμήματος Διαιτολογίας, οι οποίοι σχεδίασαν εξαρχής το υγιεινό snack - superfood.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η X.Α.Ν.Θ. ακολουθεί μια πορεία 100 χρόνων κτίζοντας ένα εξαιρετικά σημαντικό κοινωνικό έργο. Για το σκοπό αυτό, οργανώνει προγράμματα για παιδιά, έφηβους και ενήλικες που περιλαμβάνουν αθλητικές, πολιτιστικές, επιμορφωτικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Υπολογίζεται ότι το 2017, μέσω του Ταμείου Υποτροφιών της Χ.Α.Ν.Θ., συμμετείχαν δωρεάν στα προγράμματα της συνολικά 104 παιδιά από ευπαθείς οικογένειες συμπολιτών μας ή οικογένειες που βρίσκονται σε ειδικές συνθήκες διαβίωσης.  Η συγκεκριμένη ενέργεια εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, το οποίο αντιμετωπίζει με ευαισθησία κοινωνικά θέματα στηρίζοντας έμπρακτα φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες.