Friday, June 14, 2019

Μητροπολιτικό Κολλέγιο: Υπόδειγμα επιτυχημένου εκπαιδευτικού ιδρύματος στη Διεθνή επιτροπή Βρετανικών Πανεπιστημίων στο Λονδίνο


arkoumanis news
Στις 29 Ιουνίου, η Διεθνής επιτροπή Βρετανικών Πανεπιστημίων (Universities UK Interrnational), ο συνδετικός κρίκος των βρετανικών πανεπιστημίων στον κόσμο, κάλεσε τον Πρόεδρο του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, καθηγητή Ντίνο Αρκουμάνη, σε ημερίδα που διοργάνωσε σχετικά με την διακρατική εκπαίδευση ως λύση προκειμένου τα βρετανικά πανεπιστήμια να συνεχίσουν να είναι προσβάσιμα σε φοιτητές απ' όλο τον κόσμο μετά την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ως προσκεκλημένος, ο κος Αρκουμάνης, παρουσίασε την περίπτωση του Μητροπολιτικού Κολλεγίου ως του πλέον αντιπροσωπευτικού παραδείγματος επιτυχημένου Πανεπιστημιακού-επιπέδου ιδρύματος στην Ευρώπη στον τομέα των Βρετανών διακρατικών (transnational) φοιτητών, δηλαδή φοιτητών Βρετανικών Πανεπιστημίων που σπουδάζουν εκτός Μ. Βρετανίας.
Η πρόσφατη επίσημη έκθεση της Διεθνούς επιτροπής Βρετανικών Πανεπιστημίων παρουσίασε στατιστικά στοιχεία που αφορούν δύο μεγάλες κατακτήσεις: Καταρχάς ότι η Έλλαδα είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό Βρετανών διακρατικών φοιτητών σε όλη την Ευρώπη και, δεύτερον, ότι το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι, αδιαμφισβήτητα, πρώτο σε αριθμό Βρετανών προπτυχιακων και μεταπτυχιακών διακρατικών φοιτητών που φοιτούν εντός Ελλαδος (στοιχείο βασισμένο στο συνολικό αριθμό αποφοίτων των πανεπιστημίων University of East London και Queen Margaret University την περίοδο 2015-2017).
Μετά την παρουσίαση του καθηγητή Αρκουμανη, οι αντιπρόσωποι 50, περίπου, Βρετανικών Πανεπιστημίων υπέβαλαν μια σειρά από ερωτήσεις. Ανάμεσα σε όσα θέλησαν να μάθουν ήταν οι λόγοι επιτυχίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου τα τελευταία πέντε με έξι χρονια, αλλά και τη στρατηγική που θα εφαρμόσει μετά την αποχώρηση της Μ. Βρετανίας απο την Ε.Ε.