Friday, June 14, 2019

Η ΕΡΕΥΝΑ, ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ 4ο ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ


Με έμφαση στη διασύνδεση Καινοτομίας, Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Ανάπτυξης ολοκληρώθηκε το 4ο Συμπόσιο Έρευνας και Καινοτομίας Φοιτητών, που διοργάνωσε το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης.
Το Συμπόσιο που πραγματοποιήθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά, αποτελεί ένα ετήσιο forum διάδοσης ιδεών, θεωριών και πειραματικής έρευνας, με σκοπό την ανάδειξη της ακαδημαϊκής δραστηριότητας των φοιτητών του Κολλεγίου σε μια πλειάδα επιστημονικών πεδίων και την παράλληλη προβολή ποικίλων projects, που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο της πρακτικής και κλινικής τους άσκησης.
Στο φετινό συμπόσιο παρουσιάστηκαν ερευνητικές εργασίες και καινοτόμες ιδέες των φοιτητών και αποφοίτων του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. Η γενική θεματική του Συμποσίου εξειδικευόταν σε πολλά επιμέρους και ενδιαφέροντα επιστημονικά πεδία, όπως αυτά των Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών, των Επιστημών Υγείας, των Πολυτεχνικών Επιστημών, των Επιστημών Πληροφορικής, Πολιτισμού και Επικοινωνίας, καθώς και των Επιστημών Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομικών.
Highlight της εκδήλωσης, η εισήγηση της απόφοιτης BSc (Hons) Physiotherapy Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης και μέλους της ερευνητικής ομάδας του ΕΚΕΤΑ, Ελένης Κολτζή, που παρουσίασε την ευρεσιτεχνία της στο 3ο Συμπόσιο Έρευνας και Καινοτομίας. Η εφεύρεση του ρομποτικού εξωσκελετού κατέκτησε το διαγωνισμό της Εθνικής Τράπεζας και έχει τραβήξει τα βλέμματα της επιστημονικής κοινότητας αφού βοηθά ανθρώπους με κινητικά προβλήματα.
Από όλα τα φετινά project που παρουσιάστηκαν, ξεχώρισε και βραβεύθηκε αυτό των φοιτητών Ιορδάνη Καπουσούζ, Σίμου Πόγκα και Ευαγγελίας Τσιπλακίδου, οι οποίοι συνεργάσθηκαν για την ανάπτυξη της ψηφιακή εφαρμογής “My Psychologist”. Στόχος του εγχειρήματος, η ανάπτυξη μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, η οποία θα προσφέρει υπηρεσίες ψυχολογίας και συμβουλευτικής μέσω 45λεπτων συνεδριών που θα πραγματοποιούνται απομακρυσμένα μέσω Skype.
Σημειώνεται πως το Μητροπολιτικό Κολλέγιο δραστηριοποιείται θεσμικά επί σειρά ετών σε τομείς που ενισχύουν τους δεσμούς Έρευνας και Καινοτομίας. Με την παροχή επεξεργασμένων στοιχείων και την παραγωγή τεκμηριωμένης γνώσης από τους χιλιάδες φοιτητές και αποφοίτους του κάθε χρόνο, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο φιλοδοξεί να συνδράμει στη διαμόρφωση αποδοτικών πολιτικών έρευνας, τεχνολογίας και καινοτομίας, με το μεγαλύτερο δυνατό θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία και στην οικονομία.
Περισσότερα στο www.mitropolitiko.edu.gr