Friday, June 14, 2019

Η μεγαλειώδης Τελετή Αποφοίτησης του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης

crowd news
Αφετηρία για μια νέα ζωή, γεμάτη υποσχέσεις αλλά και απαιτήσεις, σηματοδοτεί η ολοκλήρωση της φοιτητικής διαδρομής για περισσότερους από 250 απόφοιτους του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι γιόρτασαν την επιτυχία τους παρουσία περισσότερων από 1.500 καλεσμένων στην Τελετή Αποφοίτησης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Ο Πρόεδρος του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, κ. Κωνσταντίνος Ροδόπουλος, κήρυξε την έναρξη της λαμπρής τελετής στην κατάμεστη αίθουσα «Φίλων της Μουσικής» και με ιδιαίτερη συγκίνηση συνεχάρη τους απόφοιτους για την επιτυχία τους, ευχαριστώντας τις οικογένειές τους για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Είναι το πρώτο βήμα που κάνετε για να μπείτε στον επαγγελματικό στίβο, σε έναν δύσκολο στίβο όπου καταξιώνονται οι ουσιαστικές γνώσεις και η σκληρή δουλειά. Εμείς σας δώσαμε τα επιστημονικά εφόδια και τον τρόπο σκέψης για να αντέξετε στον ανταγωνισμό. Για εμάς, είναι στόχος ζωής αυτό που κάνουμε, είναι ένα όραμα που έχουμε αγκαλιάσει εδώ και χρόνια. Και η δουλειά μας ανταμείβεται όταν κάθε χρόνο βλέπουμε ολοένα και περισσότερους απόφοιτους σε τελετές σαν την αποψινή».

PANA9456low
PANA9522low
PANA9630low

(Για να δείτε τις φωτογραφίες σε μεγαλύτερη διάσταση κάντε κλικ πάνω στην κάθε μία)
Κεντρικός ομιλητής στην Τελετή ήταν ο κύριος Αναστάσιος Τζήκας, Πρόεδρος της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης HELEXPO, ο οποίος ανέφερε στην ομιλία του: «Οι απόφοιτοι του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, εσείς, είστε η μεγάλη ελπίδα να αλλάξετε τη χώρα και να την τοποθετήσετε εκεί που της αξίζει… στην πρωτοπορία της Ευρώπης. Της Ευρώπης του κοινού μας πολιτισμού, της βιώσιμης ανάπτυξης και της αλληλεγγύης. Της ομοσπονδιακής Ευρώπης, γιατί αυτή θέλουμε. Της Ευρώπης του μέλλοντός μας. Και πιστέψτε με, μπορείτε να το κάνετε! Είμαι εδώ σήμερα για να σας πείσω ότι η Ελλάδα στα χρόνια που έρχονται μπορεί να γίνει η «California της Ευρώπης» και «μπροστάρηδες» σε έναν τέτοιο στόχο μπορείτε να είστε εσείς με τη δύναμη της γνώσης σας, το κυνήγι του ονείρου σας, την επιμονή στους στόχους σας. Μη φοβάστε για την κρίση. Κρίση είναι και θα περάσει».

PANA9486low
PANA9549low
(Για να δείτε τις φωτογραφίες σε μεγαλύτερη διάσταση κάντε κλικ πάνω στην κάθε μία)
Ανάμεσα στους επίτιμους καλεσμένους και ομιλητές ήταν ο Richard Butt, Vice Principal του Queen Margaret University με το οποίο το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διατηρεί μακρόχρονη συνεργασία στις σπουδές των Επιστημών Υγείας, καθώς επίσης και στο χώρο των Επιστημών Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πολιτισμού και Επικοινωνίας. Απευθυνόμενος στους απόφοιτους, ο κύριος Butt ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είναι μεγάλη επιτυχία το ότι βρίσκεστε σήμερα εδώ. Σας προτρέπω να κεφαλαιοποιήσετε τις γνώσεις και τις δεξιότητες που αποκτήσατε για να κάνετε τη διαφορά στον κόσμο, για να συνεισφέρετε με καινοτόμες λύσεις στα κοινωνικά προβλήματα, καθώς και για να αξιοποιήσετε τις ευκαιρίες που θα σας παρουσιαστούν».

PANA9540low
PANA9556low

(Για να δείτε τις φωτογραφίες σε μεγαλύτερη διάσταση κάντε κλικ πάνω στην κάθε μία)
Με την παρουσία του τίμησε την Τελετή Αποφοίτησης και ένα ακόμη εξέχον ακαδημαϊκό στέλεχος του συνεργαζόμενου Βρετανικού Πανεπιστημίου, University of East London, ο Professor Hassan Abdalla, ο οποίος ιδιαίτερα συγκινημένος ανέφερε: «Όποιο μονοπάτι και αν ακολουθήσετε στη ζωή σας, ελπίζω να χρησιμοποιήσετε τη μόρφωση και την εμπειρία σας ως φοιτητές ώστε να γίνετε ενεργοί πολίτες και να επιτύχετε σπουδαία πράγματα. Είναι στο χέρι σας να γίνετε οι αυριανοί ηγέτες και να κάνετε τη διαφορά στον κόσμο γύρω σας. Αναζητήστε και αδράξτε τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν στο δρόμο σας». Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και το University of East London, ως καινοτόμα και προοδευτικά ακαδημαϊκά ιδρύματα, χαίρουν εξαιρετικής επταετούς συνεργασίας, στην οποία εμπεριέχονται πάνω από 50 προγράμματα σπουδών και περισσότεροι από 4.000 φοιτητές μέχρι σήμερα.