Friday, June 14, 2019

Συνάντηση με την Κύπρια Επίτροπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ DataPRO

new picture
Οι εκπρόσωποι των εταίρων του προγράμματος Erasmus + "DataPro"κος. Γράσσος, Μητροπολιτικό Κολλέγιο, κα. Παλαόντα, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κύπρου και κα. Δανιήλ, Κέντρο για τον Κίνδυνο και τις Επιστήμες των Αποφάσεων CERIDES, είχαν την τιμή να συναντηθούν με την Κύπρια Επίτροπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων κα. Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαΐδου.
Ως απάντηση στο μεταβαλλόμενο περιβάλλον προστασίας δεδομένων και την ενσωμάτωση νέων και ενισχυμένων δικαιωμάτων μέσα από τον Κανονισμό GDPR, το Έργο "DataPRO" στοχεύει στην ενσωμάτωση της νέας ψηφιακής νοοτροπίας που διαμορφώνεται σε εταιρείες, Υπευθύνους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (DPOs) και νέους εκπαιδευόμενους, προτείνοντας ταυτόχρονα λύσεις στο ζήτημα της κατακερματισμένης πιστοποίησης των DPOs σε εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με την Επίτροπο, οι εταίροι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν την τρέχουσα κατάσταση στην Κύπρο σχετικά με την εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (GDPR), καθώς και την τρέχουσα κατάσταση συμμόρφωσης. Συγκεκριμένα, η Επίτροπος παρουσίασε τις απόψεις της σχετικά με τις τρέχουσες εκπαιδευτικές ανάγκες των Υπευθύνων Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, κατά πόσο υπάρχει υποχρέωση πιστοποίησής τους, καθώς και την ανάγκη δημιουργίας ενός ολοκληρωμένου Επαγγελματικού Περιγράμματος για τους DPOs.
Το έργο "DataPRO" ανήκει στη Βασική Δράση 3 (KA3/ΒΔ3): «Ενίσχυση σε θέματα μεταρρυθμίσεων πολιτικής» των Erasmus+ προγραμμάτων (Αριθμός Έργου: 597857-EEP-1-2018-1-EN-EPPKA3-VET-JG) και υλοποιείται στο πλαίσιο της πρόσκλησης υπ’ αριθμόν 27/917 "Κοινά προσόντα στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση» του Εκτελεστικού Οργανισμού Εκπαίδευσης, Οπτικοακουστικών Θεμάτων και Πολιτισμού (EACEA). Σας προσκαλούμε να διαβάσετε περισσότερα για τους στόχους και τα αποτελέσματα του Έργου μας στην ιστοσελίδα www.datapro-project.eu.