Friday, June 14, 2019

To Μητροπολιτικό Κολέγιο στη 2η Συνάντηση Εταίρων του Erasmus+ Eldicare


eldicare news
To Μητροπολιτικό Κολέγιο είχε την τιμή να συμμετέχει στη 2η Συνάντηση των Εταίρων του έργου "Eldicare" του Erasmus+ η οποία πραγματοποιήθηκε στις 10 & 11 Απριλίου 2019, στη Μάλαγα της Ισπανίας με τη διοργάνωση του Πανεπιστημίου της Μάλαγα (www.uma.es). Πιο συγκεκριμένα εκπροσωπήθηκε από την υπεύθυνη του έργου, κ. Ελένη Δαμιανού.

Το έργο Eldicare αποσκοπεί στο να προσφέρει στους άτυπους φροντιστές ηλικιωμένων μία επαγγελματική διέξοδο μέσω της εκπαίδευσης και της κατάρτισης σε εφαρμογές Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) και υγείας. Παράλληλα, με το σχεδιασμό δύο νέων προγραμμάτων σπουδών που ανταποκρίνονται στις ανάγκες αυτής της ιδιαίτερης δημογραφικής ομάδας αποσκοπεί στον εκσυγχρονισμό του τρόπου με τον οποίο παρέχεται η φροντίδα των ηλικιωμένων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η ΑΚΜΗ Α.Ε., ως Συντονιστής Έργου, και οι εταίροι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το στάδιο υλοποίησης στο οποίο βρίσκεται το έργο (συνολική αξιολόγηση του έργου). Δύο σημεία στα οποία δώθηκε ιδιαίτερη έμφαση ήταν η ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης του τομέα της φροντίδας ηλικιωμένων, καθώς και η χαρτογράφηση των αναγκών και ελλείψεων δεξιοτήτων που αντιμετωπίζει σήμερα ο τομέας. Για την αντιμετώπιση τους έχει προταθεί ο σχεδιασμός των δύο προγραμμάτων σπουδών επαγγελματικής κατάρτισης και του ψυχομετρικού εργαλείου για τους φροντιστές. 
Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και οι διαδικασίες διασφάλισης της ποιότητας όσον αφορά στα προγράμματα σπουδών επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, η στρατηγική προώθησης και επικοινωνίας του έργου στο άμεσο μέλλον, αλλά και μέθοδοι για την προσέλκυση περισσότερων ενδιαφερόμενων στο έργο.