Friday, June 14, 2019

Εθελοντική δράση του Μητροπολιτικού Κολεγίου Πειραιά


photo4 newsΟμάδα εθελοντών φοιτητών και ακαδημαϊκών του Μητροπολιτικού Κολεγίου Πειραιά συμμετείχε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην «Εκστρατεία Εθελοντικών Καθαρισμών» που διοργανώνεται από τη HELMEPA τα τελευταία 5 χρόνια με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Καθαρισμού, με σκοπό να αναδείξει το σημαντικό πρόβλημα της ρύπανσης του περιβάλλοντος.
Συγκεκριμένα, οι εθελοντές του Μητροπολιτικού Κολεγίου Πειραιά ανέλαβαν τον πλήρη καθαρισμό της παράκτιας περιοχής της παραλίας του Αχινού στον αγαπημένο τους Πειραιά, στέλνοντας το δικό τους περιβαλλοντικό μήνυμα στο κοινό και με στόχο να συμβάλλουν ενεργά στη λύση του προβλήματος, βελτιώνοντας παράλληλα την επιστημονική τους γνώση για τις ποσότητες, τους τύπους και τις πηγές προέλευσης των απορριμμάτων ώστε να υιοθετήσουν τις κατάλληλες πρακτικές στην καθημερινότητά τους.
Το 1983, η HELMEPA, με σύμβολο της το "Γλάρο", ξεκίνησε συντονισμένες καλοκαιρινές εκστρατείες με σκοπό την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού για Καθαρές Θάλασσες και Ακτές. Στο πλαίσιο αυτό, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πρόσκοποι και μαθητές συμμετείχαν σε εθελοντικούς καθαρισμούς ακτών, κυρίως στην Αττική. Έκτοτε, οι καθαρισμοί ακτών έχουν καθιερωθεί ως ένα βασικό εργαλείο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη της ρύπανσης με στερεά απορρίμματα.