Thursday, June 13, 2019

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο υποδέχεται διεθνείς φοιτητές για το ακαδημαϊκό έτος 2017-18


orientationday17 new2Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο υποδέχτηκε στις 6 Οκτωβρίου 2017 για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2017-18, διεθνείς φοιτητές από Καναδά, Ρωσία, Συρία, Λιβύη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Πακιστάν και Δανία, στο πλαίσιο του διεθνούς προσανατολισμού του ιδρύματος, ο οποίος αποτελεί βασικό στρατηγικό του στόχο.
Κατά την πρώτη τους επαφή με τα στελέχη του International Programmes Office του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, οι νεοεισαχθέντες φοιτητές παρακολούθησαν αναλυτική παρουσίαση του εκπαιδευτικού ιδρύματος, του προγράμματος σπουδών που έχουν επιλέξει και του κανονισμού φοίτησης των συνεργαζόμενων Βρετανικών πανεπιστημίων. Επιπλέον, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά για τη ζωή στην Ελλάδα και την καθημερινότητα στην πόλη της Αθήνας, αλλά και για όλες τις υποστηρικτικές υπηρεσίες (Γραφείο Διεθνών Φοιτητών, Κέντρο Ακαδημαϊκής Υποστήριξης, Συμβουλευτικό Κέντρο, Career Office) που διαθέτει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο με στόχο την ευκολότερη δυνατή ένταξή τους στη φοιτητική κοινότητα.
Τέλος, ενημερώθηκαν για τη φοιτητική ζωή στο Κολλέγιο, στην οποία ενθαρρύνονται να συμμετάσχουν στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων που διοργανώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Η μέρα ολοκληρώθηκε με μια ξενάγηση στο κεντρικό campus του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, καθώς και οργανωμένη περιήγηση παρουσία ξεναγού στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, η οποία συμπεριέλαβε και επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης.