Thursday, June 13, 2019

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο φιλοξενεί μέρος του προγράμματος Study Abroad του North Central College


newsΤο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, μέσω του γραφείου International Programmes, φιλοξένησε την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017, στο Downtown Campus, ομάδα φοιτητών και Καθηγητών του North Central College. Πρόκειται για Κολλέγιο με έδρα το Illinois των ΗΠΑ, το οποίο εστιάζει σε προγράμματα κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών.
Οι φοιτητές επισκέφτηκαν την Ελλάδα και την Ιταλία στα πλαίσια του μαθήματος «Η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ευρωπαϊκή Ένωση», το οποίο εξετάζει το ρόλο των δύο χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση και, επιπλέον, συγκρίνει την πρόσφατη οικονομική κρίση στις δύο χώρες, ως κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας τους στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δύο ειδικά σχεδιασμένες διαλέξεις σε θέματα που άπτονται των σπουδών τους από τον Δρ Φώτη Παπαγεωργίου, Ακαδημαϊκό Διευθυντή του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Πειραιά και τον κ. Ζαννή Γκιουζέλη, Καθηγητή του Μητροπολιτικού Κολλεγίου και ειδικό σε θέματα πολιτικής επιστήμης και διεθνών σχέσεων. Η ημέρα ολοκληρώθηκε με επίσκεψη των φοιτητών και των Καθηγητών τους στη Βουλή των Ελλήνων, όπου τους έγινε ξενάγηση στους χώρους του Κοινοβουλίου και τους δόθηκε η ευκαιρία να ζήσουν για λίγο την εμπειρία των Ελλήνων πολιτικών σε πραγματικό περιβάλλον.
Τη συνολική οργάνωση της επίσκεψης είχε το International Programmes Office του Μητροπολιτικού Κολλεγίου και ο επικεφαλής της αποστολής, Dr Robert Moussetis, Professor of International Business στο North Central College. Το ραντεβού με το North Central College ανανεώθηκε για την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά.