Friday, June 14, 2019

To Μητροπολιτικό Κολλέγιο στην εναρκτήρια συνάντηση του ευρωπαϊκού έργου EldiCare


amc news
Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο συμμετείχε ως εταίρος στην εναρκτήρια συνάντηση του ευρωπαϊκού έργου Erasmus+ EldiCare, Βασική Δράση 2-Τομεακές Συμμαχίες Δεξιοτήτων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η Ομάδα του Μητροπολιτικού Κολεγίου είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στους εταίρους του έργου τα εκπαιδευτικά τμήματα και προγράμματα καθώς και τη συνεισφορά που θα έχει κατά τη διάρκεια υλοποίησης του έργου.

Το έργο Eldi Care: Matching skills in a growing European Silver Economy αποσκοπεί στην εξάλειψη του κενού δεξιοτήτων στον τομέα φροντίδας των ηλικιωμένων αντιμετωπίζοντας την ανάγκη για καλά καταρτισμένο επαγγελματικό προσωπικό. Παράλληλα, στόχος είναι η βελτίωση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, συνδυάζοντας τις παραδοσιακές μεθόδους στην φροντίδα των ηλικιωμένων με μία πιο τεχνολογικά προσανατολισμένη προσέγγιση.

Το έργο αποτελείται από 12 διακεκριμένους εταίρους από την Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία το Βέλγιο και την Γερμανία. Ανάμεσα στους εταίρους είναι το Πανεπιστήμιο της Μάλαγα και το Πανεπιστήμιο του Staffordshire από το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι υπόλοιποι εταίροι στην Ελλάδα είναι το ΙΕΚ ΑΚΜΗ (επικεφαλής εταίρος), η Skybridge και το ΚΜΟΠ.