Friday, June 14, 2019

Λαμπρές Τελετές Αποφοίτησης από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

orkomosia news
Σε κλίμα έντονης συγκίνησης περισσότεροι από 550 απόφοιτοι του Μητροπολιτικού Κολλεγίου από τα campus της Αθήνας, του Αμαρουσίου και του Πειραιά πέταξαν τα καπέλα τους ψηλά για να γιορτάσουν την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών τους, στις δύο λαμπρές Τελετές Αποφοίτησης που πραγματοποιήθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Παρουσία περισσοτέρων από 3.900 εκλεκτών καλεσμένων και μελών των οικογενειών τους, οι απόφοιτοι παρέλαβαν τα πτυχία τους από τέσσερα διακεκριμένα Βρετανικά Πανεπιστήμια, το University of East London, το Queen Margaret University, το Solent University στο Southampton και το University of Portsmouth.
Ο Πρόεδρος του Μητροπολιτικού Κολλεγίου κ. Κωνσταντίνος Ροδόπουλος κήρυξε την έναρξη των λαμπρών τελετών στην κατάμεστη αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης», συγχαίροντας με ιδιαίτερη συγκίνηση τους απόφοιτους για την επιτυχία τους και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στους απόφοιτούς μας και τις οικογένειές τους, οι οποίες μας εμπιστεύθηκαν τα παιδιά τους για να αποκτήσουν το απαραίτητο επιστημονικό υπόβαθρο ώστε να είναι αύριο καταξιωμένοι επαγγελματίες και πολίτες. Σήμερα ολοκληρώνεται το πρώτο βήμα και ξεκινά η πορεία των αποφοίτων προς την επαγγελματική ανάπτυξη και καταξίωση».

0117gr270219sl
Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Mrs Kate Smith, Πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα, η οποία ξεκίνησε την εμπνευσμένη ομιλία της εκφράζοντας την έκπληξή της από το μέγεθος του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, γεγονός που οδήγησε στην ανάγκη διοργάνωσης δύο Τελετών Αποφοίτησης μέσα στην ίδια μέρα. Έπειτα, συνέχισε απευθυνόμενη στους απόφοιτους με τα εξής λόγια: «Η σημερινή μέρα αποτελεί μια ευκαιρία για να γιορτάσουμε την ολοκλήρωση των σπουδών σας, οι οποίες γνωρίζω πως είναι απαιτητικές, εντατικές και χαίρουν διεθνούς αναγνώρισης. Άλλωστε, οι αριθμοί δείχνουν ότι το Μητροπολιτικό Κολλέγιο πράγματι αποτελεί ένα κέντρο αριστείας. Το εύρος των προσφερόμενων προγραμμάτων σπουδών, σε συνεργασία με πέντε αναγνωρισμένα Βρετανικά Πανεπιστήμια με ισχυρή φήμη παγκοσμίως, είναι αξιοθαύμαστο γεγονός και γνωρίζω πως πηγάζει από τη σταθερή πίστη στην ουσιαστική δύναμη της εκπαίδευσης. Το εκπαιδευτικό μοντέλο στο οποίο το Μητροπολιτικό Κολλέγιο κατέχει ηγετική θέση, προσφέρει στους νέους μια αξιόλογη επιλογή Βρετανικών σπουδών που μπορεί να αλλάξει τη ζωή ενός φοιτητή και αποτελεί μοντέλο με μεγάλη προοπτική ανάπτυξης. Η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη αγορά στην Ευρώπη και ανάμεσα στις 10 μεγαλύτερες παγκοσμίως στον κλάδο της Βρετανικής Εκπαίδευσης και αυτό αποτελεί ένα βασικό μέλημα της Βρετανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα».

0359gr270219low
 Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν επίσης ο κος Γιάννης Ρέτσος, Πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ο οποίος στην ομιλία του ανέφερε: «Να εργαστείτε για τη γνώση, με εφόδιο τη γνώση. Να μείνετε ανοιχτοί σε νέες ιδέες, σε γνώσεις και προβληματισμούς. Να γίνετε οι ίδιοι φορείς του διαφορετικού, της έρευνας και της καινοτομίας. Θέλουμε να αποτελέσετε την επόμενη γενιά επιτυχίας, να ξεχωρίσετε με βάση τη στάση σας και όχι μόνο τις δεξιότητές σας. Η χάραξη στρατηγικής να αρχίζει και να τελειώνει με την προσαρμογή στη νέα εποχή. Το μυαλό και το βλέμμα μας πρέπει να είναι διαρκώς στραμμένο στο μέλλον. Σήμερα λαμβάνετε ένα διαβατήριο για να το αξιοποιήσετε σε αυτό το γεμάτο προσμονή και ανυπομονησία ταξίδι. Ξεχωρίζετε, γιατί οι Σχολές που επιλέξατε σας έχουν δώσει εξειδικευμένη γνώση σε σύγχρονα θέματα».

DIM7872low
0140gr270219low
(Για να δείτε τις φωτογραφίες σε μεγαλύτερη διάσταση κάντε κλικ πάνω στην κάθε μία)

Με την παρουσία τους τίμησαν τις Τελετές Αποφοίτησης και εξέχοντα ακαδημαϊκά στελέχη των συνεργαζόμενων Βρετανικών Πανεπιστημίων. Το University of East London εκπροσώπησε η Dr. Carrie Emma Weston, Associate Dean and Director of Learning and Teaching in the Cass School of Education and Communities, το Queen Margaret University η Prof. Fiona Coutts, Dean of School, Health Sciences & convener of the Council of Deans of Health Scotland και το Solent University - σε συνεργασία με το οποίο το Μητροπολιτικό Κολλέγιο έχει ιδρύσει τη Ναυτική Ακαδημία του στην καρδιά του Πειραιά – εκπροσωπήθηκε από τον Captain Syamantak Bhattacharya, Dean of Warsash School of Maritime Science and Engineering. Όλοι οι εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων Πανεπιστήμιων με τις ομιλίες τους συνεχάρησαν θερμά τους πτυχιούχους και τους καλωσόρισαν στη διεθνή κοινότητα των απόφοιτών τους.

0145gr270219low
0379gr270219low
0176gr270219LOW1

(Για να δείτε τις φωτογραφίες σε μεγαλύτερη διάσταση κάντε κλικ πάνω στην κάθε μία)
Στο πλαίσιο των φετινών Τελετών, γιορτάστηκαν και τα 10 Χρόνια Σπουδών Φυσικοθεραπείας από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο. Το 2009 το Μητροπολιτικό Κολλέγιο προσέφερε το ΠΡΩΤΟ πανεπιστημιακό πρόγραμμα σπουδών Φυσικοθεραπείας (Bachelor) στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το διακεκριμένο Πανεπιστήμιο Queen Margaret University του Εδιμβούργου. Στα 10 αυτά χρόνια, το Τμήμα συγκέντρωσε κορυφαίους ακαδημαϊκούς και ερευνητές του χώρου, επένδυσε σε υπερσύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις και εξειδικευμένα εργαστήρια Φυσικοθεραπείας και δημιούργησε ένα εκτεταμένο δίκτυο πλαισίων κλινικής άσκησης, εξασφαλίζοντας στους φοιτητές ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον υψηλών προδιαγραφών. Η επέτειος γιορτάστηκε παρουσία παλαιότερων συνεργατών και απόφοιτων που σήμερα σταδιοδρομούν στο χώρο της Φυσικοθεραπείας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και σημερινών συνεργατών του προγράμματος, οι οποίοι παρέλαβαν τιμητικό βραβείο για τη συνεισφορά τους.

0086gr270219low
0168gr270219low
MG0463low
(Για να δείτε τις φωτογραφίες σε μεγαλύτερη διάσταση κάντε κλικ πάνω στην κάθε μία)
Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των απονομών των πτυχίων της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, αναδείχθηκε και ένα έργο κοινωνικής προσφοράς του Μητροπολιτικού Κολλεγίου σε συνεργασία με τη ΜΚΟ Solidarity Now, ένα δίκτυο ανθρώπων και οργανώσεων με στόχο την υποστήριξη όσων πλήττονται περισσότερο από την οικονομική ύφεση και την ανθρωπιστική κρίση. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, φιλοξενήθηκε στην Αθήνα ομάδα φοιτητριών του Arizona State University των ΗΠΑ, οι οποίες παρακολούθησαν πρόγραμμα δύο εβδομάδων σε δομές που διαχειρίζονται πρόσφυγες και μετανάστες. Η κα Αντιγόνη Λυμπεράκη, Γενική Διευθύντρια της ΜΚΟ Solidarity Now, παρευρέθηκε στην τελετή και στην ομιλία της ανέφερε: «Στόχος της εκπαίδευσης είναι να καταλάβουμε τον κόσμο εκεί έξω, αλλά και τον κόσμο μέσα μας και το πώς αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους. Ακόμη περισσότερο όμως, εκπαίδευση είναι να βρούμε τον τρόπο να κάνουμε και τους δύο αυτούς κόσμους ακόμη καλύτερους. Η συνεργασία μας με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο αγγίζει όλες τις πτυχές της εκπαιδευτικής εμπειρίας».

MONO GIA SITE1

Το κλίμα συγκίνησης κορυφώθηκε τη στιγμή που όλοι οι παρευρισκόμενοι υποδέχτηκαν με θερμό χειροκρότημα τους πολυάριθμους βραβευόμενους απόφοιτους, οι οποίοι ξεχώρισαν με το κοινωνικό και ανθρωπιστικό τους έργο, για τις εξαιρετικές αθλητικές τους διακρίσεις, αλλά και για ακαδημαϊκές και επιστημονικές διακρίσεις στο αντικείμενο των σπουδών τους.
Ανάμεσα στις βραβεύσεις των απόφοιτων, ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε αυτή της Χρυσής Παραολυπιονίκη (Αθήνα, 2004) & Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Κολύμβησης (Montreal, 2013), Καρολίνας Πελενδρίτου, η οποία ενέπνευσε τους συναπόφοιτούς της με την ομιλία της: «Έχω πετύχει πάρα πολλά στον αθλητισμό, αλλά τα κατάφερα επιλέγοντας έναν δρόμο δύσκολο και όχι τον εύκολο, που θα ήταν να μείνω στο σπίτι μου λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζω. Επέλεξα, επίσης, να μπω πάλι στα δύσκολα και να ολοκληρώσω τις πανεπιστημιακές σπουδές μου στη Δημοσιογραφία. Σήμερα νομίζω ότι είναι μία από τις σημαντικότερες στιγμές της ενήλικης ζωής μας, καθώς για όλους όσους πήραμε το πτυχίο μας αύριο ξεκινάει μια καινούρια μέρα. Είναι στο χέρι μας να αποφασίσουμε πώς θέλουμε να χαράξουμε αυτήν την πορεία. Όλοι έχουμε τις δυνάμεις να κυνηγήσουμε τα όνειρά μας και σας το λέω εκ πείρας. Η επιτυχία είναι επιλογή!».

0195gr270219low1
0201gr270219
DIM0222low1
0179gr270219low1
(Για να δείτε τις φωτογραφίες σε μεγαλύτερη διάσταση κάντε κλικ πάνω στην κάθε μία)
Επιπλέον - όπως κάθε χρόνο - βραβεύθηκαν και οι απόφοιτοι που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία. Φέτος, η κορυφαία ελβετική εταιρεία ωρολογοποιίας TAG Heuer απένειμε τα βραβεία “TAG Heuer Excellence Awards by Μητροπολιτικό Κολλέγιο”, προσφέροντας σε 3 αριστούχους απόφοιτους του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στην Αθήνα ρολόγια της δημοφιλούς συλλογής TAG Heuer Formula 1 και πιο συγκεκριμένα, το αντρικό μοντέλο TAG Heuer Formula 1 Chronograph και το γυναικείο μοντέλο TAG Heuer Formula 1 Lady.

0088gr270219low
1485aa270219low1
(Για να δείτε τις φωτογραφίες σε μεγαλύτερη διάσταση κάντε κλικ πάνω στην κάθε μία)
Οι Τελετές ολοκληρώθηκαν με την απονομή των βραβείων σε ακαδημαϊκούς του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. Πιο συγκεκριμένα, απονεμήθηκαν στους καθηγητές που ξεχώρισαν σε κάθε τομέα:
 Το Βραβείο “ACADEMIC AND ATHLETIC EXCELLENCE”, ως αναγνώριση της επίτευξης εξαιρετικών αθλητικών επιδόσεων σε συνδυασμό με το αξιόλογο ακαδημαϊκό έργο.
 Το Βραβείο “ACADEMIC RECOGNITION AND EXCELLENCE AWARD”, ως αναγνώριση της αριστείας και του εξαιρετικού ακαδημαϊκού επιτεύγματος.
 Και το Βραβείο “ACADEMIC ETHOS & INTEGRITY”, το οποίο κάθε χρόνο απονέμεται στο μέλος της ακαδημαϊκής ομάδας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου που διακρίθηκε για το ήθος και τη συνέπεια που επέδειξε στο διδακτικό του καθήκον.
 
3977aa270219low
0220gr270219low
0481gr270219