Thursday, June 13, 2019

Η Running Team του ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας για το πρόγραμμα «ΔΙΑΤΡΟΦΗ»


running newsΗ Running Team του Μητροπολιτικού Κολλεγίου έδωσε το δυναμικό «παρών» στον 35ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας όπου συμμετείχε με μία αποστολή 70 περίπου δρομέων, τρέχοντας για ένα πολύ δυνατό σκοπό. Τη διάδοση του προγράμματος «Δ Ι Α Τ Ρ Ο Φ Η», που υλοποιείται από το 2012 από το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, με Μέγα Δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και απευθύνεται σε σχολεία κοινωνικοοικονομικά ευπαθών περιοχών όλης της χώρας, με στόχο την αντιμετώπιση της επισιτιστικής ανασφάλειας και την προαγωγή της υγείας των μαθητών.
Ο Πρόεδρος του Μητροπολιτικού Κολλεγίου κ.Κωνσταντίνος Ροδόπουλος, σε κοινή συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε, αναγνώρισε και επιβράβευσε το σπουδαίο ανθρωπιστικό έργο που υλοποιεί το Ινστιτούτο Προληπτικής Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis σε ποικίλες συνιστώσες του κοινωνικού φάσματος και δεσμεύθηκε για τη άμεση σύμπραξη των δυο φορέων ως προς την υλοποίηση δράσεων ευαισθητοποίησης με θετικό αντίκτυπο στη δημόσια σφαίρα.
Η Καθηγήτρια και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis κα.Αθηνά Λινού, δήλωσε: «Ευχαριστούμε θερμά τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΑΚΜΗ για την υποστήριξή του στο Πρόγραμμα «Δ Ι Α Τ Ρ Ο Φ Η». Με την κοινή μας παρουσία στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας στείλαμε το μήνυμα για την ανάγκη στήριξης χιλιάδων μαθητών στην Ελλάδα που αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια και πείνα».
ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ (www.diatrofi.prolepsis.gr)
Το Πρόγραμμα προσφέρει δωρεάν, καθημερινά, σε όλους τους μαθητές των σχολείων που συμμετέχουν ένα υγιεινό γεύμα, που περιλαμβάνει αρτοσκεύασμα ή σάντουιτς, ένα φρέσκο φρούτο εποχής και 2-3 φορές την εβδομάδα λευκό γάλα ή γιαούρτι με μέλι. Μέσω του Προγράμματος έχουν διατεθεί περισσότερα από 14 εκατομμύρια γεύματα σε 593 σχολεία και 110.500 μαθητές σε όλη την Ελλάδα. Σε αυτή την προσπάθεια συνδράμουν ιδρύματα, οργανισμοί, εταιρείες και μεμονωμένοι πολίτες. Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Μέγας Δωρητής του Προγράμματος από τη θέσπισή του μέχρι σήμερα, διπλασιάζει με τη μέθοδο συμπληρωματικών κονδυλίων οποιαδήποτε δωρεά εξασφαλισθεί, προκειμένου να επεκταθεί η σίτιση σε ακόμα περισσότερα παιδιά.