Friday, June 14, 2019

Το πρόγραμμα Διαιτολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης συμμετείχε στη γιορτή των παιδικών σταθμών του Δήμου Παύλου Μελά


diaitologia paulou mela 15 v2Ο Δήμος Παύλου Μελά, διοργάνωσε πριν λίγες ημέρες καλοκαιρινή εκδήλωση, η οποία απευθυνόταν στα παιδιά των Παιδικών Σταθμών του Δήμου με θέμα «3ο Παιδικό Εργαστήρι»,  το οποίο πραγματοποιήθηκε στο χώρο του πρώην Στρατοπέδου Καρατάσου. Οι μικροί μας φίλοι πέρασαν ένα ευχάριστο απόγευμα, όπου δημιούργησαν τις δικές τους κατασκευές, καλλιέργησαν τις μουσικές τους ικανότητες, ασχολήθηκαν με μαγειρικές δημιουργίες, διατροφικά παιχνίδια και είχαν την ευκαιρία να αθληθούν.
Το πρόγραμμα Διαιτολογίας του Μητροπολιτικού Κολεγίου Θεσσαλονίκης συμμετείχε ενεργά στη δράση, διοργανώνοντας διατροφοπαιχνίδια. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να περιεργαστούν την πυραμίδα της Μεσογειακής διατροφής, να ζωγραφίσουν το αγαπημένο τους φρούτο ή λαχανικό, να σχηματίσουν  τις ομάδες τροφίμων καθώς και κολάζ με την Μεσογειακή πυραμίδα. Ακόμη, έμαθαν για το μέγεθος της μερίδας και για τα οφέλη της Μεσογειακής διατροφής. Τέλος, στους γονείς δόθηκε φυλλάδιο με διατροφικές συμβουλές για νήπια.