Friday, June 14, 2019

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο φιλοξενεί το Arizona State University


news amc arizonaΤο International Programmes Office του Μητροπολιτικού Κολλεγίου καλωσόρισε ομάδα φοιτητριών από το Arizona State University των ΗΠΑ, οι οποίες εκπόνησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα δύο εβδομάδων στην Αθήνα. Οι φοιτήτριες, οι οποίες ολοκληρώνουν τις σπουδές τους σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα Social Justice and Human Rights του πανεπιστημίου, όφειλαν να πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση σε δομές που φιλοξενούν και διαχειρίζονται πρόσφυγες και μετανάστες. Το ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμά τους περιελάμβανε καθημερινή επαφή με τους αιτούντες άσυλο και συμμετοχή στις δραστηριότητές τους, σε πραγματικές συνθήκες διαβίωσης.
Οι φοιτήτριες παρακολούθησαν εισαγωγικό σεμινάριο στις εγκαταστάσεις του Downtown Campus του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, ενώ, παράλληλα είχαν τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν διάλεξη και να συμμετέχουν σε ανοιχτή συζήτηση στην Κεντρική Αίθουσα του Δημαρχείου Αθήνας, με τον Αντιδήμαρχο Μεταναστευτικής Πολιτικής του Δήμου Αθηναίων, κ. Λευτέρη Παπαγιαννάκη. Τέλος, ξεναγήθηκαν σε γνωστές περιοχές του κέντρου της Αθήνας και απόλαυσαν την ελληνική κουζίνα σε δείπνο που παρέθεσε το Μητροπολιτικό Κολλέγιο σε παραδοσιακό εστιατόριο της Πλάκας.
Δείτε το video της δράσης
Για τις ανάγκες του project, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο συνεργάστηκε στενά με δύο ΜΚΟ, οι οποίες ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό:
  • Solidarity Now 
    Αποτελείται από ένα δίκτυο ανθρώπων και οργανώσεων με κύριο στόχο την παροχή βοήθειας και υποστήριξης σε όσους πλήττονται περισσότερο από την οικονομική ύφεση και την ανθρωπιστική κρίση. Μέσα από τις πρωτοβουλίες και τις δωρεάν υπηρεσίες που προσφέρουν τόσο στους Έλληνες όσο και στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, επιδιώκουν να αποκαταστήσουν το όραμα μιας ισχυρής Ευρώπης που βασίζεται στην αξία της αλληλεγγύης. 
  • Melissa Network 
    Δίκτυο Μεταναστριών στην Ελλάδα που στοχεύει στην ενδυνάμωση, την επικοινωνία και την κοινωνική συμμετοχικότητα ανάμεσα σε γυναίκες πρόσφυγες και μετανάστριες.
Το πρόγραμμα οργανώθηκε και συντονίστηκε από το International Programmes Office του Κολλεγίου.
Μια εμπειρία ζωής για όλους μας!