Friday, June 14, 2019

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στο Higher Education Forum on Transnational Education του Βρετανικού Συμβουλίου


karolos newsΤο Μητροπολιτικό Κολλέγιο - ως ο μεγαλύτερος πάροχος Βρετανικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, προσφέροντας περισσότερα από 55 Bachelors και Masters σε συνεργασία με 5 διακεκριμένα, δημόσια Βρετανικά Πανεπιστήμια - είχε ενεργή συμμετοχή στο Higher Education Forum on Transnational Education (TNE) του Βρετανικού Συμβουλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».
Παρουσία στο Forum είχαν η κα Καλλιόπη Ροδοπούλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, ο Καθ. Ντίνος Αρκουμάνης, Πρόεδρος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου και ο Δημήτρης Διαμαντής, Γενικός Διευθυντής του Κολλεγίου. Οι συζητήσεις κατά τη διάρκεια του Forum επικεντρώθηκαν στον μέλλον της ανώτατης εκπαίδευσης στην Ελλάδα μετά το Brexit, στοιχείο πολύ σημαντικό και για τις δύο χώρες, εφ’ όσον η Ελλάδα είναι πρώτη χώρα στην Ευρώπη σε αριθμό διακρατικών φοιτητών (TNE).
Για το Μητροπολιτικό Κολλέγιο η συνάντηση είχε ακόμη μεγαλύτερη σημασία, λόγω της αναμφισβήτητης πρώτης θέσης του σε αριθμό φοιτητών στην Ελλάδα, μέσω των συνεργασιών του με 5 Βρετανικά Πανεπιστήμια και της πρόσφατης ίδρυσης της Ναυτικής του Ακαδημίας στον Πειραιά. Στη δεξίωση που ακολούθησε, η κα Καλλιόπη Ροδοπούλου και ο Καθ. Ντίνος Αρκουμάνης είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον HRH Πρίγκηπα Κάρολο κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στην Αθήνα και να τον ενημερώσουν για τις διεθνείς συνεργασίες και τις στρατηγικές προοπτικές ανάπτυξης του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.