Thursday, June 13, 2019

Περιβαλλοντική δράση του Μητροπολιτικού Κολεγίου Πειραιά σε συνεργασία με τη HELMEPA


photo 4 newsΤην Παρασκευή 12 Μάιου 2017 οι φοιτητές του Μητροπολιτικού Κολεγίου Πειραιά συμμετείχαν στην «Εκστρατεία Εθελοντικών Καθαρισμών» που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Καθαρισμού, σε συνεργασία με την HELMEPA μεταξύ 5-25 Μαΐου 2017. Πρόκειται για την 4η συνεχή χρονιά που η HELMEPA διοργανώνει την εκστρατεία, με σκοπό να αναδείξει το σημαντικό πρόβλημα της ρύπανσης του περιβάλλοντος.
Συγκεκριμένα, οι φοιτητές και οι καθηγητές του Μητροπολιτικού Κολεγίου Πειραιά ανέλαβαν τον καθαρισμό της παράκτιας περιοχής της παραλίας του Αχινού στον Πειραιά. Οι συμμετέχοντες φόρεσαν γάντια και τη καλύτερή τους διάθεση και επί περίπου τέσσερις ώρες φρόντισαν να απαλλαγεί η παραλία του Αχινού από τα απορρίμματα, επιστρέφοντάς την στους λουόμενους σε καλή κατάσταση. Κατά τη διάρκεια του καθαρισμού έγινε ειδική μέριμνα για τα ανακυκλώσιμα σκουπίδια, τα οποία και τοποθετήθηκαν στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης που είχαν τοποθετηθεί στο σημείο από τον Δήμο Πειραιά.
Οι συμμετέχοντες δέχτηκαν τις ευχαριστίες τόσο των λουομένων, όσο και των ατόμων που παρακολούθησαν τη δράση, ενώ για τους φοιτητές του Μητροπολιτικού Κολεγίου ήταν μια ιδιαίτερη ημέρα, καθώς έκαναν πράξη τον εθελοντισμό και συμμετείχαν ενεργά σε μια περιβαλλοντική δράση που αφορά στην περιοχή τους.