Friday, June 14, 2019

Οι καλές πρακτικές και η καινοτομία στο επίκεντρο του 5ου Σ.Ε.Κ.Φ. που διοργάνωσε το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης

ptyxiakesthessaloniki new2
Με έμφαση στη διασύνδεση Καινοτομίας και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης ολοκληρώθηκε το 5ο Συμπόσιο Έρευνας και Καινοτομίας Φοιτητών, που διοργάνωσε το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης. 
Το Συμπόσιο που πραγματοποιήθηκε για 5η συνεχή χρονιά, αποτελεί ένα ετήσιο forum διάδοσης ιδεών, θεωριών και πειραματικής έρευνας, με σκοπό την ανάδειξη της ακαδημαϊκής δραστηριότητας των φοιτητών του Κολλεγίου σε μια πληθώρα επιστημονικών πεδίων. Παράλληλα, πραγματοποιείται παρουσίαση των ερευνητικών εργασιών και των καινοτόμων ιδεών φοιτητών και αποφοίτων του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, καθώς και προβολή ποικίλων projects που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο της πρακτικής και κλινικής τους άσκησης σε τομείς που αγγίζουν την καθημερινότητα όλων μας - όπως η υγεία, ψυχολογία, πολιτισμός, αρχιτεκτονική.

Στη φετινή διοργάνωση ξεχώρισε η διατμηματική εργασία των φοιτητών Καλλιόπης Γκανάτσιου, Ιωάννας Πλαβού, Εριφύλλης Ματσίκα (Τμήμα Ψυχολογίας), Δημήτρη Μπλανά (Τμήμα Αρχιτεκτονικής), Μιχάλη Κεραμίδα, Γιώργο Παπαδόπουλο (Τμήμα Σκηνοθεσίας) και Παντελή Καραφουλίδη (Τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας και Παραγωγής) με θέμα: “FF Room (Fight or Flight room)”.
Στηριζόμενο στη λογική ενός horror escape room, το συγκεκριμένο project αφορά σε ένα διαδραστικό βιωματικό παιχνίδι, μέσω του οποίου οι συμμετέχοντες θα εξασκούνται στην ψυχοφυσιολογική τους προσαρμογή σε στρεσογόνα ερεθίσματα. Η εργασία έλαβε τη διάκριση “Best Presentation Award” ενώ οι βραβευθέντες φοιτητές έλαβαν ως δώρο, προϊόντα τεχνολογίας από την αλυσίδα καταστημάτων οικιακής ψυχαγωγίας Seven Spots.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μητροπολιτικό Κολλέγιο δραστηριοποιείται θεσμικά επί σειρά ετών σε τομείς που ενισχύουν τους δεσμούς Έρευνας και Καινοτομίας. Με την παροχή επεξεργασμένων στοιχείων και την παραγωγή τεκμηριωμένης γνώσης από τους χιλιάδες φοιτητές και αποφοίτους του κάθε χρόνο, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο φιλοδοξεί να συνδράμει στη διαμόρφωση αποδοτικών πολιτικών έρευνας, τεχνολογίας και καινοτομίας, με το μεγαλύτερο δυνατό θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία και στην οικονομία.