Friday, June 14, 2019

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ “END OF YEAR SHOW 2018” ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


end of year show 6Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της  έκθεσης “End of Year Show 2018” που διοργάνωσε το πρόγραμμα της Αρχιτεκτονικής, BA (Hons) Architecture, του Μητροπολιτικού Κολλεγίου της Θεσσαλονίκης και φιλοξένησε το κατάστημα Toms Flagship. Η έκθεση που θα βρίσκεται στον υπέροχο χώρο έως τις 30 Ιουνίου, αποτελεί τον επίλογο ενός ακαδημαϊκού έτους που εισήγαγε τους φοιτητές σε ένα νέο περιβάλλον, σε έναν τρόπο εργασίας που απαιτεί κριτική σκέψη, λήψη πρωτοβουλιών και αποφάσεων, υπευθυνότητα και συνέπεια.
Τα εγκαίνια τίμησε με την παρουσία του και ο κ. Αναστάσιος Μ. Κωτσιόπουλος, Ομότιμος καθηγητής Αρχιτεκτονικής Α.Π.Θ., ο οποίος μίλησε στο κοινό για τη σύγχρονη αρχιτεκτονική και τις τάσεις αυτής. Στην έκθεση παρουσιάζονται εργασίες των φοιτητών των προγραμμάτων Foundation και Bachelor της Αρχιτεκτονικής Σχολής από το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, καθώς και επιλεγμένες εργασίες προηγούμενων ετών, οι οποίες περιλαμβάνουν σχέδια, μακέτες και κατασκευές. Η θεματική των εργασιών καλύπτει ένα ευρύ πεδίο ενδιαφέροντος, τόσο από τον χώρο του Art & Design όσο και αρχιτεκτονικές προτάσεις οι οποίες αφορούν στην πόλη της Θεσσαλονίκης και τους κατοίκους της, ως φιλοσοφία του Bachelor και της σχολής γενικότερα, για μια τοπική αρχιτεκτονική με κοινωνική ευαισθησία. Παρουσιάζονται επίσης, ενδιαφέροντα αρχιτεκτονικά έργα και πολεοδομικές παρεμβάσεις κρίσιμης σημασίας με διαχρονική υπερτοπική εμβέλεια που αναδεικνύουν τη στρωματογραφία ενός τόπου. Τα εκθέματα αλλά και ο χώρος της Έκθεσης, αποτελούν το απόσταγμα των εμπειριών που αποκτούν οι φοιτητές του τμήματος καθ’ όλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους και αποτελούν ουσιαστικά, το κλείσιμο μιας διερευνητικής διαδικασίας. Από τη σύλληψη μέχρι την εκτέλεση και έκθεση της τελικής εργασίας, κάθε φοιτητής αποφασίζει και  δρα ανεξάρτητα.
Χορηγός της έκθεσης με την παροχή μιας δωροεπιταγής υψηλής χρηματικής αξίας στον καλύτερο φοιτητή του προγράμματος, η εταιρία ανακαινίσεων ΑΝΑΔΟΜΩ, με πολυετή εμπειρία στο χώρο των κατασκευών, που είναι σε θέση να καλύψει κάθε ανάγκη αλλά και να προσφέρει μια ποιοτική λύση ανακαίνισης σπιτιού, καταστήματος ή επαγγελματικού χώρου.