Friday, June 14, 2019

Διεπιστημονική ημερίδα για την πόλη του Πειραιά με σημαντικούς ομιλητές και προτάσεις από τους φοιτητές


imeridapeiraia
Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Πειραιά διοργάνωσε, με μεγάλη επιτυχία,  διεπιστημονική ημερίδα με θέμα «Προς μια καλύτερη κοινότητα: καλές πρακτικές και προτάσεις για την πόλη του Πειραιά». Η Ημερίδα τέλεσε υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Campus Πειραιά του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Την ημερίδα άνοιξε με τον χαιρετισμό του ο Δρ. Φώτης Παπαγεωργίου, Διευθυντής του campus Πειραιά του Μητροπολιτικού Κολλεγίου και τίμησαν με την παρουσία και τις τοποθετήσεις τους οι κ.κ.:
  • Βασίλειος Κορκίδης, Πρόεδρος Ε.Β.Ε.Π
  • Νικόλαος Κανάκης, Πρόεδρος Γιατρών του Κόσμου Ελλάδας
  • Μαρία Παρασκευά, Programme Manager, Human Rights 360 
  • Νικόλαος Παπαδόπουλος, Μέλος Δ.Σ. Στέγης Ανηλίκων Πειραιά 
Τους επίτιμους καλεσμένους υποδέχτηκε ο κ. Ρωμανός Ροδόπουλος, Επικεφαλής της Ναυτικής Ακαδημίας και Μέλος του Δ.Σ. του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκαν τα πορίσματα πρωτογενούς διεπιστημονικής έρευνας που διεξήχθη από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο για τις συνθήκες διαβίωσης στην πόλη του Πειραιά, η οποία στηρίχθηκε σε σύγχρονη μεθοδολογία, καλώντας τα υποκείμενα να ενσωματώσουν πρωτίστως τον ρόλο του συνδιαμορφωτή (και όχι απλά του παρατηρητή) των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η πόλη και να δεσμευθούν, κατόπιν της δημοσιοποίησης των πορισμάτων, στην επίλυσή τους.
Επιπλέον, παρουσιάστηκαν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες, ρεαλιστικές και ελπιδοφόρες προτάσεις από τους φοιτητές των ακαδημαϊκών τμημάτων Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Διαιτολογίας, Ψυχολογίας, Ειδικής Αγωγής και Παιδαγωγικών του Κολεγίου για τη βελτίωση της ζωής στην πόλη. Οι προτάσεις αφορούσαν την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών του Δήμου σχετικά με θέματα Ψυχικής Υγείας, προσβασιμότητας και καθημερινότητας ΑΜεΑ, διαταραχές Λόγου, Ομιλίας και Επικοινωνίας, καθώς και δράσεις που στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών του Δήμου (Λειτουργία Συμβουλευτικού Κέντρου, In-house Clinic-SLT Lab, εκπαίδευση ειδικών πληθυσμιακών ομάδων κ.α).
Η ημερίδα απευθυνόταν σε όλους τους τοπικούς φορείς και τους δημότες του Πειραιά και δημιούργησε εξαιρετικές ευκαιρίες δικτύωσης για το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και αποτέλεσε μια μοναδική και αξιομνημόνευτη εμπειρία για τους φοιτητές του.